Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Санкционни облаци се сгъстяват над Русия, пише руското списание "Експерт" по повод новите ограничения на Вашингтон срещу Москва, които влизат в сила от днес във връзка със случая "Скрипал".

Те включват забрана на доставката на продукция с двойно предназначение и внос на руска територия на чувствителни стоки и технологии. Забранява се още доставянето на електроника, компоненти и технологии, свързани с нефтената и газовата промишленост.

След като САЩ обявиха санкциите, курсът на рублата спадаше няколко дни, после се стабилизира, припомня вестник "Комерсант". Кремъл неведнъж заяви, че финансовата система на Русия е стабилна и не усеща ограничителните мерки.

Натискът върху Русия се засилва, но според експерти официалните причини за икономическите ограничения са само прикритие, коментира "Комсомолская правда".

"В сегашната ситуация Русия отвръща на САЩ с перспективни действия, като засилва зависимостта на американската икономика, издирва слаби места в американската външна политика, работи върху отношенията в Близкия изток и с Китай", пише "Росийская газета", като цитира политолога Фьодор Лукянов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна