Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп не е очакван на погребението на Маккейн

Джон Маккейн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Остра критика към президента на Съединените щати Доналд Тръмп се съдържа в последното послание на починалия в събота сенатор Джон Маккейн към сънародниците му, предаде Ройтерс.

„Не се отчайвайте от настоящите трудности, а винаги вярвайте в бъдещето и величието на Америка“, се казва в посланието.

В щатския Капитолий на Аризона тази вечер то беше прочетено от говорителя на Маккейн Рик Дейвис.

„Ние сме помогнали за освобождаването на повече хора от тирания и бедност от когато  да е било в историята. По този начин натрупвахме голямо богатство и мощ, но ние отслабваме нашето величие, когато бъркаме патриотизма си с племенни вражди, които сеят възмущение, омраза и насилие във всички кътчета на света. Отслабваме величието си, когато се крием зад стени вместо да ги събаряме, когато се съмняваме в силата на идеалите си вместо да вярваме, че те са голяма сила за промяна, каквато винаги са били“, казва Маккейн в посланието си.

Говорителят Дейвис съобщи, че президентът Доналд Тръмп не е очакван на погребението на Джон Маккейн в неделя във Военноморската академия в Анаполис, щата Мериленд.

Тръмп почете паметта на политическия си противник само с кратко съобщение в Туитър. А националното знаме над Белия дом вчера не беше свалено наполовина в знак на траур.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна