Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов обявява в понеделник дали НФСБ ще излезе от властта

Депутатите от партията ще гласуват "против" оставките на министрите Московски, Нанков и Радев

| обновено на 03.09.18 в 02:00
Снимка: БГНЕС

В 12 часа днес ще стане ясно дали Националният фронт за спасение на България ще остане или ще излезе от правителството, обяви вицепремиерът Валери Симеонов.

Формацията ще гласува в парламента против оставките на министрите на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешните работи, които бяха подадени заради катастрофата край Своге, в която загинаха 17 души.

Въпреки че министрите Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев са от ГЕРБ, Симеонов обвини премиера Бойко Борисов, че в нарушение на коалиционното им споразумение води еднолична кадрова политика.

След задълбочен анализ от НФСБ са изготвили декларация. Първата част от нея е за коалиционната политика на правителството, а втората част - по отношение на коалиционните взаимоотношения, каза Валери Симеонов:

"Вътрешнокоалиционните взаимоотношения, както всички виждате, не са в завидно състояние в настоящия момент. За съжаление ние получаваме атаки и нападки от нашите коалиционни партньори и то много по-мащабни и по-грозни от тези, които получаваме от основния си политически опонент ДПС".

Принудителните оставки на доказани професионалисти поставят под риск изпълнението на коалиционната програма ,заяви още Симеонов:

"Не в полза на държавността - по този начин се създава несигурност и страх у останалите членове на правителството. Трябва да се правят решителни промени и трябва да се извършват управленски действия под тротоарен натиск, под телевизионен натиск, под опозиционен натиск".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна