Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи оставките, ако премиерът ги внесе

БСП са починали малко повече и не са били сред хората

| обновено на 04.09.18 в 18:45
Снимка: БГНЕС


В кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като "популизъм" заявеното от БСП намерение да участва в работата на парламента само с 20 депутати, докато останалите са сред хората:  

"Разбирам вътрешните противоречия и несъобразяване с политическите решения на Корнелия Нинова. Точно преди да изляза пред вас, ги преброих и бяха 35 човека, което означава, че има неспазване на политическата дисциплина и посланията, които направи Корнелия Нинова. Що се касае до популизма, че ще ходят при хората, мога да кажа че от 11 години се занимавам с политика и няма ден, в който да не съм сред хората. Корнелия Нинова (и депутатите от БСП) са имали възможност да починат малко повече и не са били сред хората, а сега искат да наваксат това отсъствие. Мога да ги уверя, че политическа партия ГЕРБ е партия на народа. Ние сме част от ЕНП и философията на работа в партийния живот е точно да бъдем в постоянна връзка с хората".

Цветанов отказа да коментира възможни рокади в правителството:

"Ако бъдат внесени оставките от министър-председателя Бойко Борисов, от парламентарната група на ГЕРБ те ще бъдат подкрепени". 

Единствено парламентарната група на Обединените патриоти не направи изказване в началото на политическия сезон. По този повод Борис Яков от ВМРО беше категоричен, че за оставката на Волен Сидеров като лидер на парламентарната група на Обединените патриоти не е ставало дума, но със сигурност ще има промени в начина, по който ще работи групата:

"Разговаряхме с г-н Сидеров, че ще се динамизират нещата в парламентарната група с регулярните събирания, заседания, обсъждания на законопроекти, поемане на ангажименти от всички народни представители да се стои зад законопроект, който е обсъден и има подкрепата на групата и в комисии".

Явор Нотев от "Атака" прогнозира, че поне регионалният министър Николай Нанков ще запази поста си в регионалното министерство:

"Искането на оставки не е решението на ситуацията, която ги предизвика". 

От БСП обаче направиха паралел със ситуациите, в които и Теменужка Петкова и Бисер Петков подадоха оставки, но все още са министри в кабинета "Борисов". 

"Министър-председателят Борисов иска оставки, Цветанов не дава тези оставки, съответно е възможно и този сценарий да се повтори", заяви Драгомир Стойнев от левицата".

Коалиционният съвет, на който ще бъдат обсъждани евентуалните промени в кабинета, е насрочен за понеделник.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна