Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж застреля жена и две деца след семеен скандал в Самоков, след което се простреля

| обновено на 05.09.18 в 20:26

Полицията продължава да разследва случая с тройното убийство в Самоков. При инцидента, станал  в ромската махала на града, бивш пожарникар застреля жена и две деца, след което се самоуби.

Мъжът застрелял жената, сина ѝ и племенника ѝ в след семеен скандал, като инцидентът е станал около 14 часа, научи "Хоризонт". Момчетата са на 12 и 15 години, като и трите жертви са починали. Причините за станалото се изясняват. Тялото на стрелеца, който се е прострелял след престъплението, е било намерено минути след 15 часа в местността "Щъркелово гнездо".

Извършителят е притежавал законно пистолет, с който е стрелял, обясни Николай Спасов - директор на Областната дирекция на МВР в София:
"Мъжът работи в столичния градски транспорт и най-вероятно е пенсионер. Мотивът е битов семеен скандал - заедно са живеели около 6 години, но тепърва ще се изясняват техните взаимоотношения".

За да не се стигне до ексцесии и напрежение в града, полицейското присъствие е засилено. На места има и изпратени екипи на жандармерията, като все още продължават разпитите по случая. Нито извършителят, нито жертвите имат криминални регистрации.

В Дупница две големи групи хора участваха в масово сбиване, което е завършило с убийството на един човек и няколко ранени.

Подробностите чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна