Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съперник на „Лудогорец“ няма да уволнява треньора

Хайко Херлих
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният директор на „Байер“ (Леверкузен) - Руди Фьолер, изрази пълната си подкрепа към старши треньора Хайко Херлих и отбора, въпреки двете загуби в първите два кръг от Бундеслигата. „Байер“ е съперник на „Лудогорец“ в групите на турнира по футбол Лига Европа.

„Аспирините“ отстъпиха с 0:2 пред „Борусия“ (Мьонхенгладбах) и с 1:3 пред „Волфсбург“ у дома, а в следващия кръг им предстои и тежко гостуване на шампиона „Байерн“ (Мюнхен).

„Може би има решения, които Херлих не би взел днес. Но работата му да е в опасност след едва два мача? - заяви Фьолер пред „Кикер“. - Има и други отбори с амбиции, които все още нямат победа, така че тази истерия определено ме дразни. Факт е, че всички в клуба трябва да вършим по-добре работата си, но аз имам пълна вяра в треньора и играчите.“

Много специалисти в Германия очакваха „Байер“ да се бори за местата в Шампионската лига през този сезон, а някои от играчите в тима дори заявиха, че „аспирините“ ще бъдат основен конкурент на „Байерн“ за титлата.

„Има някои играчи, които приказваха малко повече от това, което е нужно. Моят съвет към тях е да приказват по-малко и да правят повече на терена“, допълни Фьолер.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна