Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демократ внесе още смут на изслушването на Брет Кавано в US Сената

Брет Кавано
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хаос, прекъсвания и протести съпровождат 4-дневния маратон за изслушването на кандидата за Върховния съд в Съединените щати Брет Кавано.

Демократът Кори Букър внесе още смут, като заяви, че ще покаже секретни имейли на Кавано в нарушение на правилата на Сената.

Като акт на „гражданско неподчинение“ определиха депутатите желанието на демократа Кори Брук да покаже секретните имейли. По този начин той „съзнателно“ ще наруши правилата на Сената, но други негови колеги от Демократическата партия изразиха подкрепа за намерението му.

Ден по-рано Букър заяви, че Кавано е бил обект на расова профилизация, като цитира размяна на имейли между Кавано и друг колега. В съдебната комисия обаче не е прието да се обсъждат документи, които самият кандидат за Върховния съд не е видял предварително.

Букър заяви, че ще покаже имейлите, защото по думите му са „чудесна илюстрация на абсурда на процеса“, в който няма нищо „свързано с националната сигурност“.

„Разбирам последствията от моите действия“, обяви Букър.

Самият Кавано успя да запази спокойствие, а междувременно отказа да заяви открито дали смята, че американският президент Доналд Тръмп може да бъде призован за разпит по текущото разследване за евентуална руска намеса в изборите преди две години.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна