Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Всеки мач е решаващ за класирането

Константинов позира с колегите си преди пресконференцията.
Снимка: БТА

Сигурен съм, че няма да има лесни мачове, заяви по време на официалната пресконференция на треньорите на отборите от група "D" на Световното първенство по волейбол, които играят в зала "Конгресна" във Варна, селекционерът на България Пламен Константинов.

Според него групата е много силна с много силни отбори, както и млади отбори с огромно желание. Константинов коментира, че с формулата на Световното първенство всеки мач ще бъде решаващ и ключов за класирането на България в следващата фаза на турнира. Според наставника на този етап не може да се каже, че победата над някои от съперниците е по-ценна от друга. Константинов пожела на колегите си всички играчи от отбора им да са здрави, както и успешен турнир.

„Със сигурност Полша не може да се класира по-напред, отколкото на Световното първенство преди четири години“, се пошегува треньорът на световните шампиони Витал Хайнен. Той каза, че чака все още списъците на играчите на другите тимове и все още не знае кой ще играе за Куба. Имам добри предчувствия и съм сигурен, че ще стане чудесен шампионат, завърши полският селекционер.

Треньорът на Куба Николас Ернесто Вивес Кофини заяви, че има много млад отбор. 

"Идваме с голямо желание да играем и ще направим всичко възможно да продължим в следващия етап на турнира", каза специалистът. Според него групата е трудна, но момчетата от състава на Куба имат желание и са готови да се представят много добре.

"Искаме да ставаме все по-добри", заяви треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонети Камерон и допълни, че се надява отборът му да е на нивото и класата на другите тимове.

"Условията в залата са прекрасни, аз съм бил тук с отбора на Сърбия, но сега залата е коренно променена", каза селекционерът на Иран Игор Колакович. Той заяви, че отборът му е дошъл да се бори за победа във всеки гейм и ако тимът разчита само на рутина няма да постигне нищо.

Очаквам финландските фенове да ни подкрепят, заяви треньорът на скандинавската страна Тома Самелвуо. Той допълни, че след мача с България отборът е имал време да се подготви за следващия си двубой. „Мисля, че за младия ни отбор емоциите от първия мач вече са зад гърба на състезателите, каза още специалистът. Важното е да се борим за всяка топка и да се опитаме да се преборим за следващия кръг“, обобщи той. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна