Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румениге иска съдиите да предпазват футболистите на "Байерн" от контузии

Контузии преследват "Байерн" от миналия сезон, когато Жером Боатенг получи травма.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на "Байерн" Карл Хайнц-Румениге призова реферите в Бундеслигата да предпазват играчите им от контузии, след като Корентен Толисо и Рафиня получиха дълготрайни травми срещу "Байер" (Леверкузен). 

Двамата се присъединяват към Кингсли Коман, който се контузи в дебютния мач от новия сезон срещу "Хофенхайм". Румениге недоволства от грубите влизания срещу футболистите на шампионите и апелира към главните съдии да взимат по-сериозни мерки при подобни нарушения.

,,Ако продължаваме с това темпо, след 10-ия кръг вече няма да разполагаме със здрави играчи. Не харесваме начина, по който останалите отбори играят срещу нас и това трябва да се промени. Затова трябва да се обърнем към Германската футболна асоциация и арбитрите, за да се вземат мерки и нашите играчи да бъдат защитени колкото се може повече от опасни единоборства. Ние се борим за седмата си поредна титла в първенството и имам чувството, че всички отбори искат да ни спрат по абсолютно всеки възможен начин, дори това да означава контузването на наши състезатели“, заяви двукратният носител на "Златната топка" Румениге.

 "Байерн" гостува на "Бенфика" в  Лисабон в първата си среща в Шампионска лига в сряда вечер. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна