Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал пропуска турнирите в Китай

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал ще пропусне турнирите на твърди кортове в Пекин и Шанхай. Испанският левичар потвърди новината в профила си във Фейсбук. 

„Здравейте. Както знаете, трябваше да се откажа на полуфинала на US Open заради контузия. Този понеделник бях в Барселона за преглед на коляното ми. Болката в коляното не е нещо ново за мен, затова с лекарския екип решихме да пропусна азиатския тур, за да мога да се възстановя по начина, по който винаги съм го правел.
Съжалявам, че няма да мога да се видя с феновете на тениса в Китай, които са толкова много, както и с организаторите на турнирите в Пекин и Шанхай, които винаги се държали отлично с мен и екипа ми“, съобщи Надал, цитиран от tennis24.bg. 

Отказът на Надал ще му коства загуба на 1100 точки за ранглистата. Миналата година той спечели титлата в Пекин и игра финал в Шанхай, където отстъпи пред Роджър Федерер. И в двата турнира Рафа побеждаваше по пътя си Григор Димитров. Надпреварата в Пекин е от категория АТР 500, а тази в Шанхай е от сериите "Мастърс 1000". 

Ако се възстанова, Надал ще се върне на корта за "Мастърс 1000" турнира в Париж, който започва на 29 октомври, и зазаключителния турнир на АТР в Лондон, за който вече се е класирал..

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна