Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джошуа уверен, че ще намери начин да победи Поветкин

Джошуа и Поветкин позират преди двубоя.
Снимка: БТА

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа и претендентът за титлата Александър Поветкин се изправиха очи в очи за последен път преди битката помежду им в събота вечер на стадион

,,Уембли“. Джошуа (21 победи, 0 загуби, 20 с нокаут) ще защитава поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) срещу Поветкин (34 победи, 1 загуби, 24 нокаута), чиято единствена загуба на професионалния ринг е от Владимир Кличко през 2013 година. Шампион и претендент говориха официално преди срещата и заявиха очакванията си за предстоящия сблъсък.

Джошуа е уверен в поредния си успех и запазването на титлата в тежка категория. ,,Ако оставим настрана техниката и качествата, и двамата играем с голямо сърце и характер, показахме го срещу Кличко. Ще спечели този, който се окаже най-издръжлив. Той е един от най-леките боксьори в тежка категория в сравнение с други, но това означава че притежава бързина. Имах спаринги с боксьори в полутежка категория като Лоурънс Околие, които са бързи и резки в ударите си. Неговите силни страни? Работя с хора, които имат подобни силни страни“.

Поветкин също показа самочувствие и готовност да се справи с най-сериозното предизвикателство в своята кариера след двубоя с Кличко преди пет години.

,,Мисля, че съм в отлична форма, имах много добър подготвителен лагер. Ей Джей е един от най-силните в дивизията, щастлив съм от възможността да се изправя срещу него и двамата с него ще изиграем един чудесен мач. В битката ще има всичко, той е много силен, но и аз съм много здрав боксьор. Когато се бих с Кличко бях в много по-лоша форма, отколкото сега. Никога не правя дръзки изказвания преди срещата, оставям боят да говори сам за себе си в деня на мача“.

Джошуа завърши пресконференцията и заяви, че ще намери начин да победи. ,,Има огромно напрежение, това е реалността, и двамата знаем важността на този мач. Ще се боря и ще атакувам при всяка открила се възможност. Ще изляза на ринга и ще намеря начин да спечеля. Имам много хъс и амбиция, които са не по-малко важни от качествата на ринга“, завърши световния шампион. Битката между Джошуа и Поветкин на стадион ,,Уембли“ ще започне не преди полунощ българско време в събота.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна