Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Ураганът изкорени десетки дървета, пише Телеграф. Секат една гора дървета убийци. Вятърът събори фасада на мол в Благоевград. Стандарт също отделя централно място на пораженията от силния вятър . Той прекърши дървета и отнесе ламарини в цялата страна, 8 хиляди семейства бяха без ток.

Гроздето в Македония е по 50-60 стотинки на килограм, съобщава Монитор. Нашето грозде е по-скъпо заради по-слабата реколта на сортовете за вино и ракия, казват търговците.

Има вариант за по-евтини тол такси за автобусите, според Труд. Може да има намаление на цената и за превозваните бързо развалящи се продукти и опасни товари. Управляващите обмислят варианти, за да не поскъпнат междуградските превози, допълва вестникът.

"Пазете се, ако ви карат да звъните на телефон 9112 - измама е", предупреждава 24 часа. Мошениците се издават и ако ви питат "Това домашен телефон ли е". Те са звънили в редакцията на вестника и са поискали 70 хиляди лева уж за да заловят телефонни измамници, пише изданието.

Бившият служебен министър на икономиката доц. Красимир Ангарски казва, в интервю за Стандарт. "Можехме отдавна да сме приели еврото". Той е уверен, че банковият съюз ще ни донесе сигурност, въпреки че има кръгове у нас, които са срещу това.

Сега предлага анализ на Калоян Стойков от Института за пазарна икономика за бъдещето на "Топлофикация - София". Предвид неспособността на столичната община да овладее ситуацията в "Топлофикация", най-доброто решение е дружеството да бъде дадено на концесия или приватизирано. Крайно време е да се вземе решение, което поне има шанс за успех, пише авторът.

Евросубсидиите удвоиха кошерите у нас, информира Монитор.  Бизнесът се окрупнява и все повече пчелни семейства се отглеждат, казва министърът на земеделието Румен Порожанов в отговор на депутатски въпрос. Намаляват желаещите да бъдат подпомагани, се казва още в отговора на министъра.

Труд  напомня, че до 1 октомври можем да нанесем корекции в данъчните си декларации, ако сме сгрешили при попълването. Ако някой е пропуснал да декларира доход, трябва да попълва нов формуляр. 

"Преходът ни върна в изходната точка - култ и тотална зависимост", казва, в интервю за Сега журналистът Лили Маринкова. "...медиите бяха смазани финансово и след това купени. ...от слуги на народа станаха просто слуги", казва още Лили Маринкова.

Вестник Земя отбелязва 95 години от Септемврийското въстание с публикуван откъс от поемата "Септември" на Гео Милев на първа страница. На същата първа страница вестникът цитира данни от социологическо проучване на АФИС, според което , цитирам, "Властта е на дъното по доверие".

Дума също използва данни от това изследване за водещото си заглавие "БСП настигна ГЕРБ". Разликата между двете партии се стопи до 1,7 процента. Опозиционното издание помества коментар и за идеите за промяна в здравния ни модел, според който това са два нови бутона "смърт" за системата и българския пациент.

Българите пият почти 13 литра алкохол на година, изпреварват руснаците, информира 24 часа. 43 на сто от пиещите у нас предпочитат твърд алкохол, показват данни на Световната здравна организация. Българите се нареждат на едно от челните места в Европа по влечението си към чашката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна