Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

На годишното общо събрание на ООН американският президент Доналд Тръмп не може да избяга от вътрешнополитическите си проблеми, пише Ню Йорк Таймс. Според изданието, в Ню Йорк Тръмп отново е преследван от обвиненията в сексуално насилие срещу избрания от него за върховен съдия Брет Кавано и статута на главния прокурор Роб Розенстийн. Вестникът цитира и изказването на иранския президент Хасан Рохани, който не изключва нови преговори със САЩ, ако Вашингтон се върне към споразумението за ядрено разоръжаване на Техеран от 2015 година. 
План за имиграционна система във Великобритания след Брекзит ще даде предпочитание за висококвалифицирани работници, ще върне визов режим и ще премахне преференциалния достъп за граждани на Европейския съюз до работния пазар, пише Гардиън. Планът трябва да бъде представен на конференцията на управляващата Консервативна партия следващата седмица и трябва да успокои членовете й, след като европейските лидери обявиха за неработещ плана на премиера Тереза Мей за излизане от съюза, допълва изданието. Условията в имиграционния план могат да се променят, ако Лондон и Брюксел приближат позициите си в преговорите за Брекзит, пише Файненшъл таймс
Според Шпигел, канцлерът Ангела Меркел няма да присъства на официален банкет в чест на турския президент Реджеп Ердоган по време на посещенеито му в Германия. Изданието изтъква, че Меркел като цяло рядко уважава покани за такива събития, а на бала няма да присъства и първият дипломат на страната Хайко Маас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна