Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делио Роси: "Левски" иска да направи скок

Делио Роси не постигна добри резултати в "Левски"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият треньор на футболен клуб "Левски Делио Роси даде интервю за италианското радио "Radiosei 98.100“. Поводът за това бе предстоящото утре дерби между отборите на "Рома и "Лацио". Както е известно, Делио Роси е водил и "Лацио". 58-годишният треньор говори и малко за престоя си в "Левски".

"Наложи се да направя много сериозен размисъл преди да отида в "Левски". Трябваше да претегля много неща, тъй като там е доста различно – дори от гледна точка на подход към нещата. "Левски" иска да се отвори към Запада, а преди е бил ориентиран предимно към Изтока. Манталитетът и наследството си остават, но има голямо желание за разрастване и израстване. Във футболно отношение "Левски" иска да направи скок от гледна точка на качество“, коментира Делио Роси.

Както е известно, италианецът застана начело на "Левски" през лятото на 2017 година и се задържа на поста почти една година. Той беше освободен след отпадането на тима от лихтенщайнския "Вадуц" в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. С "Левски" той спечели плейоф за участие в евротурнирите, елиминира ЦСКА София на полуфиналите за Купата на България, но загуби финала за трофея срещу състава на "Славия".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна