Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Русева: Гледаме напред, дано забравим този мач

Христина Русева (номер 11) се надява играта на нашите да се получи в следващите мачове
Снимка: FIVB

Капитанът на националния ни отбор по волейбол Христина Русева беше разочарована от загубата с 0:3 от Италия на старта на Световното първенство.


„Това беше неочаквано и за нас. По принцип излизаме с голямо самочувствие, а днес италианките демонстрираха такова. В общи линии мисля, че се подведохме по тяхната игра, не играхме нещата, които ги правим по принцип. И оттам е вече нормално нещата да не се получат. Цял мач те ни водеха, имахме много хубави моменти, но не успяхме устоим и да бъдем с вдигната глава. Защото ние заслужаваме да сме тук. Ние сме един много амбициозен, силен и страшно мотивиран отбор, който не заслужава такава загуба. Гледаме напред, дано забравим по-бързо този мач и искам да се изправим и да покажем на всички на какво сме способни.

Това бе първи мач и днес подходът ни за него не беше както трябва. Надявам се за утре да се стегне и да осъзнаем, че ние сме на Световно първенство за жени. Тук има голяма борба за всяка точка. Разликата не е толкова голяма, просто проблемът беше в нас. Имахме някаква спирка само чисто от психическа гледна точка. Мисля, че сме отбор, който може да гони много високи цели. Италианските просто ни даваха ние да грешим“, каза Русева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна