Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

DJ BoBo с нов албум "Kaleidoluna"

Царят на денс сцената, така нарекоха швейцареца DJ BoBo. Известността му като вокалист дойде с първия му хит "Somebody Dance with Me" от 1992 година. Песента застана начело в класациите на Германия, Австрия и Швейцария, достигна златен статус по продажби и отбеляза началото на музикалната кариера на DJ BoBo.Истинското име на швейцареца е Петер Рене Бауман. Той има тъжно детство в швейцарската провинция. Роден в село Кьоликен, Петер има една голяма любов – музиката и това кара бъдещият световноизвестен диджей да мечтае.

"Идвам от едно малко село, където средата е от обикновени селяни и дребни търговци, така че не можех дори да си помисля за някакъв по- различен живот, дори не можех да си представя как ще създавам музика, която да пробие в класациите, можех само да си мечтая.“- признава DJ BoBo и продължава. „Да създавам музика, на която хората да танцуват, беше най-лудото нещо, което можех да си представя. Оценките ми в училище бяха лоши, затова трябваше да измисля нещо хитро“. Така  започва да работи като хлебар,  през нощта диджейства, на сутринта отново става хлебар. До момента, когато DJ BoBo представя една от собствените си песни "Somebody Dance with Me".

Днес той е световноизвестен, през януари навърши 50-сет години и на 21-ви септември ни поднесе албума „Kaleidoluna“- 14-и в дискографията на DJ BoBo албум. Името „Kaleidoluna“ носи специално послание, за него швейцарецът разказва: „В детството ни имаше калейдоскоп, с който се забавлявахме. Калейдоскопът е оптично устройство. То е било добре познато на древните гърци и означава красиви форми. През тръбата на калейдоскопа в другия край можете да видите много красиви цветни ефекти. Ако завъртите тръбата малките цветни кристали променят формата си. Това беше любимата играчка на децата по мое време, дори възрастните се забавляваха да гледат през калейдоскопа.“- завършва DJ BoBo. И действително като в калейдоскоп албумът „Kaleidoluna“ поднася невероятно разнообразие и личи, че DJ Bobo е вложил в песните си много сърце и душа. Албумът изобилства от оригинални идеи и прослушването на 12-те нови песни оставя за дълго усещането за добро настроение. За финал е поставен 25 минутен мегамикс, който затвърждава това усещане за приятно настроение, защото албумът "Kaleidoluna" обединява поп, латино, денс поп от 80-те и 90-те години. "Звездата на Eurodance сцената е в добро настроение вече 25 години и продължава да пее за парти, любов и за радостта от живота."

През изминалите години DJ BoBo постигна най- големите си успехи с общо 150 златни, 29 платинени и диамантени статуса по продажби на копия от албумите си и все още е един от най-успешните швейцарски музиканти.  На 10-ти ноември в зала "Арена Армеец" Dj BoBo ще изнесе шоуто, което направи за своята 25 годишна сценична дейност "Mystorial".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна