Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров изпрати писма до ДАНС и МВР във връзка с разследването срещу Мажди Гандур

Снимка: БГНЕС


Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров изпрати писма до председателя на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешния министър Младен Маринов с настояване да му бъде предоставена информация по разследването срещу суданския гражданин Мажди Гандур. В петък вечерта съпругата на Сидеров - Деница, се оплака, че джипът ѝ е бил засечен от друг автомобил, а след като ударил страничното ѝ огледало, водачът на превозното средство я преследвал и обиждал. 

В писмата си Волен Сидеров настоява да получи информация какви данни имат институциите за начина, по който Мажди Гандур е получил право на постоянно пребиваване в страната и какви са икономическите, бизнес и военните му връзки с лица и организации от ислямския свят. Сидеров иска да знае и дали вече е повдигнато обвинение срещу Гандур за "опит да причини телесни повреди и отнеме живота на съпругата му". 

В писмата си лидерът на "Атака" твърди, че е изпратил снимки от Фейсбук профила на мъжа, на който той е тежко въоръжен и иска информация къде са правени и какви функции е изпълнявало лицето. Заради инцидента Волен Сидеров вече поиска оставката на вътрешния министър и правото "Атака" да назначи нов на поста му. Поискана бе и оставката на председателя на ДАНС.

Очакваше се случилото се в петък вечер да е сред основните теми на коалиционния съвет днес, но той бе отложен. 

„Настоявам за бърз отговор-  до сряда. Надявам се да успеят дотогава господата министър и шеф на ДАНС ми дадат отговор, защото това са данни, които би трябвало да имат на бюрото си.

Коалиционният съвет днес не се проведе, вероятно защото съм отсъствал, защото искам някои отговори, на мои въпроси, вместо да си играем на съвети, в които общо взето времето се убива с несъществени теми. Тези отговори трябва да  ги получа, за да решим как продължаваме за напред“, каза Сидеров в интервю за „Хоризонт“.

Той уточни, че има въпроси свързани с работата на МВР и на службите, дали вече има полицаи във всяко селище и как се справя МВР в борбата с битовата престъпност:

„Ще направя моя разследване. Това е само началото ва въпросите, които ще задам там. Това е министерство, което имитира в много много голяма степен дейност“. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна