Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тиери Анри отказа на „Астън Вила“, гледа към „Монако“

Тиери Анри е пред завръщане в "Монако"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пропадна вариантът Тиери Анри да стане новият мениджър на „Астън Вила“, след като легендата на „Арсенал“ предпочете да застане начело на клуба, в който започна футболната си кариера – „Монако“, съобщава „Скай Спортс“.

В края на миналата седмица медиите на Острова обявиха, че почти сигурно бившият френски национал ще стане наставник на бирмингамци, а негов асистент ще бъде бившата звезда на „Челси“ Джон Тери.

„Виланите“ са без треньор, след като уволниха Стив Брус от поста заради слабия старт на сезона в Чемпиъншип, където записаха едва три победи в първите 12 кръга.

Анри наистина е провел разговори с ръководството на „Вила“, но и двете страни са се съгласили, че това не е най-добрият вариант. Въпреки това, изглежда французинът съвсем скоро ще дебютира като старши треньор, но начело на тима, в който започна своята кариера – „Монако“. Според Скай Спортс босовете на „Монако“ вече са говорили със сегашния наставник Леонардо Жардим и той ще бъде освободен в близките дни, а Анри е фаворит за негов заместник.

В последните две години Тиери Анри е асистент на Роберто Мартинес в националния отбор на Белгия, който спечели бронзовите медали на Световното първенство в Русия това лято. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна