Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличава се цената на парното в Сливен

Снимка: БГНЕС

С 5 стотинки на кубик за отопляема площ се увеличава цената на парното в Сливен. Така месечната сума за отопление на апартамент от 70 квадратни метра ще бъде около 200 лева, без промоционалните отстъпки, които топлоцентралата прави при заплащане на сметките в срок. Директорът на ТЕЦ Сливен Кънчо Танев коментира, че цените за сезон 2018-2019 са съобразени с въвеждането на новата ценова политика за ползване на топла вода целогодишно.

Абонатите, които ползват целогодишно топла вода, спрямо потреблението си ще получат различни отстъпки от цената за отопление, каза Кънчо Танев. Той коментира, че ползването на топла вода от повече абонати е една от дългосрочните цели на ръководството на топлоцентралата.

"Цената за отоплението ще бъде 1,35 лв. на кубичен метър, по който ще се изчислява пределът. От тази цена ще има вече и отстъпки, които ние предлагаме на хората. Обвързваме я и с потреблението на БГВ (битова гореща вода), и с броя на включени радиатори, което също ще си остане в отстъпките на гражданите".

Танев каза още, че ТЕЦ Сливен е готова за работа през новия отоплителен сезон. Осигурено е горивото и са извършени всички необходими ремонти по основните трасета.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени