Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков:

България е против новите текстове в пакета "мобилност" за тежкотоварните превози

Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

България категорично се противопоставя на новите текстове, предложени в пакета за мобилност, свързани с тежкотоварните превози, заяви днес министърът на транспорта Росен Желязков.

„Ние ясно сме подчертали, че за нас червената линия, от която няма да отстъпим – това е въпросът, свързан с връщането на водача и превозното средство на всеки 4 седмици, както и някои от темите, свързани с командироването, каботажа и престоя в кабината“, каза той.

„За съжаление на този етап не можем да съберем необходимото блокиращо малцинство от 12 държави членки, които имат не по-малко от 35% от населението, защото при гласуването се вземат предвид гласовете, а не такива етични въпроси като честно или нечестно“, обясни Росен Желязков.

По повод сезиранeто на прокуратура от БСП за отдаването на концесия на летище София, министър Желязков заяви:

„Формата на управление на един обект не го прави елемент от националната сигурност. Ще ви дам пример - и трите мобилни оператора в България, които са частни, са елемент на критичната инфраструктура, но е добре това да си мине през всички проверки, а защо не и през проверката на Върховната административна прокуратура . Това ще даде увереност в състоятелността на процедурата и нейната законосъобразност“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени