Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северин Красимиров остава за постоянно в ареста

Виновен съм, съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил, каза по-рано днес Северин

| обновено на 19.10.18 в 15:23
Виновен съм, съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил, каза Северин Красимиров
Снимка: БГНЕС

Съдът в Русе остави за постоянно в ареста обвинения за убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров. Преди да влезе в съдебната зала, Красимиров отново повтори пред медиите, че е виновен и че съжалява за стореното:

"Да, виновен съм. Много съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил... Не мога да повярвам".

Северин остава в ареста, като това бе искането и на служебния му защитник:

“За него е опасно да не бъде в ареста на този етап. Случиха се някои събития в Русе, има опасност да се активизират всякакви групи от граждани. За момента нямаме друга причина той да остане в ареста, освен че той се страхува“.

След разпитите на 21-годишния Северин Красимиров и неговите самопризнания за извършеното убийство от прокуратурата му повдигнаха обвинения за изнасилване и убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

Вчера при следствения експеримент бе намерен телефонът на жертвата Виктория Маринова на място, посочено от заподозрения.

Близки до "Хоризонт" източници съобщиха, че предварителните подозрения на разследващите, че ударите върху лицето на жертвата са нанасяни нетипично от дясната ѝ страна, са се оправдали – Северин се е оказал левичар. На този етап той не е споменал да е имал съучастник в бруталните действия.

По повод разследването на убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че разследващите са открили допълнителни доказателства за вината на подсъдимия – Северин Красимиров:

“Мога само да потвърдя, че при допълнително проведените процесуално-следствени действия със Северин, след като той ни беше върнат от Германия, така в хода на процесуално-следствените са документирани и други доказателства, които потвърждават версията, че той е извършителят на това тежко престъпление“, коментира Маринов.

От звуковите файлове можете да чуете какво каза Северин Красимиров и обобщен репортаж на кореспондента на БНР в Русе Ася Пенчева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна