Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреев стартира с победа в Ченду

Адриан Андреев започна успешно участието си в мастърса.
Снимка: ITF

Българинът Адриан Андреев стартира с победа в група "Шуай"  на турнира по тенис на осемте най-добри юноши през сезона на твърдите кортове в Ченду (Китай).

Поставеният под № 6 европейски вицешампион Андреев надделя над петия Николас Мехия (Колумбия) с 6:3, 6:3 за 88 минути.

17-годишният софиянец не допусна пробив в мача и стигна до успеха, въпреки че ще наложи да получи кратка медицинска помощ в края на първия сет.

Андреев стартира отлично мача с брейк, а след това достигна и до втори пробив в деветия гейм, за да спечели първата част.
Във втория сет той поведе с 4:1 и запази преднината си до края.

"Чувството е уникално. Мисля, че съм станал много по-добър. Работих много упорито преди Младежката олимпиада и финалите на Мастърса. Така упоритата работа започва да се отплаща", заяви Андреев.

"Мехия е много добър играч, това беше много тежък първи мач. Опитах се да го притисна с ударите ми, за да го извадя от позицията му. В края се изнервих малко и загубих темпото си. Имах късмет към края, а и той пропусна няколко лесни топки, но като цяло според мен срещата беше под мой контрол и много се гордея от представянето си днес", допълни Адриан.

В другия мач от групата поставеният под номер 1 и шампион от юношеските "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" през този сезон Чун Син Цън (Тайван) спечели срещу участващия с "уайлд кард" представител на домакините Тао Му с 6:3, 6:4. 

Първите двама от групата се класират за полуфиналите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна