Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на спектакъла „Мартин, Данчо и майка им“ в Пловдив

Премиера на спектакъла "Мартин, Данчо и майка им" по сценарий и режисура на Камен Донев ще се състои в Пловдивския драматичен театър. 

Моноспектакълът е в изпълнение на актрисата Албена Колева. Това е поредно нейно участие в представление на Камен Донев, който е автор на сценария и режисурата.

Познанството им е от времето, когато той е студент на бащата на актрисата – Тодор Колев.

"И двамата сме имали един и същи учител, но той е актьор на много високо ниво, не мога да се сравнявам с него", казва Албена.

Албена Колева е актрисата, която Камен Донев кани да представи предишен негов спектакъл, който носи първо името "Албена Колева играе Камен Донев", което излиза с името "Амазонката".

Идеята за "Мартин, Данчо и майка им" е обсъждана от няколко години, а изборът да се играе на пловдивска сцена е заради отличната творческа атмосфера, която директорът Кръстю Кръстев създава, както и прекрасните колегиални отношения в театъра:

"Това се случва много рядко, а Пловдивският театър е на много високо ниво, по-добър е от някои софийски театри и го казвам, не защото играя в това представление".

За премиерния спектакъл актрисата казва, че в него има и смях, и тъга. 

"Представен е таргикомичният образ на българина, винаги сме до ръба на границата, такива сме ние тук и в България и на Балканите".

Интервюто с Албена Колева е в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна