Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Българо-китайският център ще заработи от началото на следващата година

Снимка: БТА

Българо-китайският център най-вероятно ще заработи от началото на следващата година. Това съобщи министърът по европредседателството Лиляна Павлова. Създаването на такъв център беше договорено при посещението на китайския премиер Ли Къцян в София през пролетта. 

На въпрос на „Хоризонт” за напредъка в работата по центъра, Павлова уточни, че на нея е възложено структурирането на българската част от него. С решение на кабинета центърът реално ще бъде представляван от Института по маркетинг към министъра на икономиката и Икономическия институт към БАН. Павлова не потвърди дали ще оглави новата структура: 

"Този център ще бъде изграден на принципа на тинг-танг, мозъчен тръст, който ще се занимава с обучения, консултации, научни изследвания, анализи и разработки, които да насърчават инвестициите и които да направят така, че да се разбираме по-лесно, за опознаване, познаване на европейско право и законодателство".

"Очаква се скоро да приключат преговорите с китайската страна и да бъде подписан меморандум за разбирателство", каза още Павлова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна