Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров приключи сезона

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сезон 2018 за Григор Димитров официално завърши днес.

Деветият поставен българин отстъпи на №5 в схемата на „Мастърс 1000“ турнира в Париж Марин Чилич от Хърватия с 6:7(5), 4:6 след един час и 50 минути игра.

В първия гейм на срещата Григор имаше два точки за пробив, но не успя. Веднага след това Чилич на свой ред направи брейк при четвъртата си възможност. Българинът тутакси върна пробива, след като принуди съперника да изпрати топката в мрежата. В десетия гейм след двойна грешка на Димитров хърпватинът стигна до два сетбола. Хасковлията ги “изтри“ с агресивна и разнообразна игра, след което наниза ас със скорост 210 км/ч и взе подаването си за 5:5. Ситуацията се повтори в 12-ия гейм, когато Гришо отрази нови три сетбола, преди да вкара сета в тайбрек.

В него смяната на половините дойде при 3:3 точки. При 5:5 Чилич направи минипробив и реализира общо шестия си сетбол, след като ретурът на Димитров излезе в аут.

Хърватинът стартира с брейк втората част. Чилич имаше три точки за нов пробив в петия гейм, но Григор ги отрази и измъкна подаването си. В десетия гейм Димитров отрази два мачбола. След това, при 5:4 съперникът сервираше за спечелване на двубоя. Той стигна до мачпойнт и го реализира след форхенд в аут на Григор.

Българинът записа седем аса и една двойна грешка. Той вкара 63 процента първи сервис и спечели 67 процента от точките при разиграването му. От понеделник той ще падне с девет места в световната ранглиста до №19.

На Димитров му предстои десетдневна почивка, след което започва подготовка за следващия сезон, който ще започне за него на турнира в Бризбън, Австралия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна