Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Кандидатстваме за световно по футбол през 2030 г. със съседите

Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че България, Гърция, Румъния и Сърбия обмислят да направят обща кандидатура за домакини на световното първенство по футбол през 2030 година.

Той каза това след работна закуска в резиденция „Евксиноград“ край Варна. Там се провеждат разговори на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия с участието на израелския премиер Бенямин Нетаняху, който е специален гост на форума и по-късно ще се включи в работен обяд.

"Мисля, че заслужава да обсъдим предложението на Алексис Ципрас през 2030 г. Сърбия, Гърция, Румъния и България да кандидатстват за общо домакинство на световното първенство по футбол", каза Борисов.

На срещата присъстват премиерите на Гърция и Румъния - Алексис Ципрас и Виорика Дънчила  и президентът на Сърбия Александър Вучич.

За Мондиал 2030 до момента са обявили своите кандидатури Аржентина, Уругвай и Парагвай (съвместно), Великобритания, както и Мароко, Тунис и Алжир (съвместно). Испания също обмисля евентуална кандидатура заедно с Португалия.

На световното през 2026 година в Съединените щати, Мексико и Канада за първи път ще участват 48 отбора.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна