Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима от топ 30 идват на тенис турнира в София

Пресконференцията за София Оупън.
Снимка: БГНЕС

Общо шестима тенисисти, които в момента са сред първите 30 на световната ранглиста, са подписали договори, че ще играят в четвъртото издание на "АТР 250" турнира в София, който ще се проведе от 3 до 10 февруари 2019 година в „Арена Армеец“.

Това съобщи новият турнирен директор Горан Джокович от Сърбия.

В България очакваме №11 в света Карен Хачанов от Русия, който преди дни спечели „Мастърс 1000“ турнира в Париж. Идва също №15 Стефанос Циципас от Гърция, който снощи взе титлата от младежкия мастърс в Милано. През 2017-а Циципас игра в квалификациите в София.

Останалите от топ 30 са Николоз Басилашвили (Грузия), шампионът от първото издание на турнира през 2016 г. Роберто Баутиста Агут, сънародникът му от Испания Фернандо Вердаско и Гаел Монфис от Франция. Отново ще участва и носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка, който в момента е №66.

Чичото на Новак Джокович потвърди информацията на БНР, че Григор Димитров и неговият щаб за момента не включват софийския турнир в програмата си.

"Ще видим колко Джокович ще има в София през февруари догодина. Говорих с Новак наскоро. Той харесва града. Бил е тук преди няклко години, когато участваше с снимките на филм. Ще го притискам до последно да дойде, но той е номер 1 в света и ще бъде трудно", допълни Горан Джокович.

Представителката на „Дубай Дюти Фрий“, който държи правата за турнира на АТР през тази седмица на годината, Кей Годхинди съобщи, че общият награден фонд на състезанието е 525 хиляди евро.

Капитанът за Купа „Дейвис“ Тодор Енев разкри, че българското участие в турнира засега включва националите Димитър Кузманов и Адриан Андреев, които ще получат покани от организаторите.

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков уточни, че за българи се пазят по две „уайлд кард“ за основната схема и за квалификациите. Последната покана за основната схема по традиция се съхранява до последно за тенисист от топ 10.

Квалификациите ще се проведат на 3 и 4 февруари догодина (неделя и понеделник). Билетите за тях са на цена от 10 лева и наполовина за деца от 7 до 14 години и ще бъдат в продажба от утре в мрежата на „Ивентим“. От вторник са мачовете от основната схема в София. Билетите за тогава са 20 лева за възрастни и безплатни за деца, защото ще се проведе т. нар. Kids day. В сряда цената на талоните е 30 лева, а от четвъртък до неделя ще се предлагат пакетни билети, като най-скъпите ще бъдат на цена от 350 лева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени