Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И днес протести срещу високите цени на горивата и ниския жизнен стандарт

| обновено на 14.11.18 в 15:05
Снимка: БГНЕС

Протест срещу социалната политика, минималната работна заплата и високите цени на водата и на горивата се проведе в Шумен. Шествието на недоволните тръгна от сградата на Община Шумен и стигна до областната управа. Протестиращите поставиха въпросите си пред областния управител проф. Стефан Желев. Близо час и половина продължи срещата им и с кмета Любомир Христов. Протестиращите ще се съберат отново в 18 часа тази вечер. Организаторите обещаха протести по всяко време и без предупреждения в Шумен. 

Перничани се организират за поредна блокада тази вечер от 18 ч. В понеделник и вторник протестиращите запушиха пътен възел „Даскалово” и блокираха автомагистрала „Люлин”. Въпреки че водачите бяха пренасочвани по обходни маршрути, се образуваха огромни колони от чакащи автомобили. Блокадите продължават по 3 часа.

Недоволството си изразиха и в Бургас, Варна, Добрич, Хасково, Сливен, Стара Загора, Габрово. 

Днес ще се проведе и поредният протест на майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани с шествие по улиците на София.

КНСБ ще подкрепи всеки протест с искане за по-високи доходи, каза в предаването "Преди всички" икономистът Любослав Костов от синдиката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна