Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдъхновения с вливане на джаз енергия предлагат Теодосий Спасов и Иван Шопов

Най-после се задава очакваният съвместен албум албум "InFusion" ("Вливане") на Теодосий Спасов (кавал) и Иван Шопов (програминг и китара).

Преди официалното представяне двамата гостуваха в сутрешното Радиокафе и разказаха за общата си работа и приятелство.

По думите на Теодосий Спасов меломаните ще станат свидетели на смесица, вливане на… приятелство от сродни души – на идеи, на енергия, на провокации към стъпка за следващата художествена творба, която не знаем, но след представянето на албума и като поживеем малко ще разберем в каква посока да се движим.

Сродяването на двамата, на двете творчески души има вече повече от 10-годишна история.

Този път при подготовката на албума, решихме да разширим кръгозора, за да влеем и повече идеи и посоки – поканихме и български и чуждестранни колеги и приятели – допълва Иван Шопов. От отвъд Океана участват Мино Синелу от Ню Йорк и Мерлин Еторе от Канада - перкусии, от Норвегия - Рут Майер,с глас от 5 октави, от Полша – саксофонистът Гжех Пьотровски, както и нашумелият тромпетист от Швейцария Ерик Трюфа. От България са се включили Димитър Бодуров (пиано), Иван Андреев (барабани) и група Авигея (вокали).

"InFusion" е поредният общ звукозаписен проект на Теодосий Спасов и Иван Шопов. Извън него съмишлениците имат заедно и немалко сценични изяви. Новото при този албум е международното участие, което е гаранция и за по-полифонично на идеи звучене. И двамата музиканти имат сериозно основание да смятат, че композициите ще бъдат добре посрещнати не само на Балканите, а и доста по-далеч…

Представянето на "InFusion" ще бъде на 24 ноември от 20 ч. в "Пространство 108" (бул. "Раковски" 108) с концерт, на който музикантите ще изсвирят всички композиции от албума. Ще участват още пианистът Димитър Бодуров и вокална група Авигея.

Чуйте разговора на Лили Големинова с Теодосий Спасов и Иван Шопов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!