Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Везенков "Олимпиакос" загуби в Евролигата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският национал Александър Везенков не игра, а в негово отсъствие "Олимпиакос" допусна драматична загуба със 72:73 като домакин от "Фенербахче" в балканското дерби от седмия кръг на баскетболната Евролига за мъже.

Двата отбора изиграха много равностоен мач, като през цялото време играта се движеше кош за кош и съвсем логично изходът на двубоя стана ясен в последната секунда. Тогава последователно Найджъл Уилямс-Гос и Никола Милутинов изстреляха топката към коша на "фенерите", но рингът и двата пъти се оказа най-верният помощник на турския отбор.

Най-полезен за победителите бе гръцкият национал Костас Слукас, който завърши с 20 точки и се отличи с някои ключови отигравания в края на двубоя, включително и последните 6 точки за тима си. За "Олимпиакос", който допусна трета поредна загуба, Костас Папаниколау отбеляза 18 точки.

Другият български национал в турнира - плеймейкърът Дий Бост, започна като титуляр за руския "Химки", като игра 30 минути, в които записа 8 точки, 6 асистенции, 2 борби и 1 открадната топка при поражението със 74:79 като гост на "Реал" в Мадрид.

За "кралския клуб" това бе седма поредна победа от началото на турнира и тимът оглавява класирането с максимален актив до момента.

Домакините имаха сериозно преимущество в хода на срещата и водеха през почти цялото време, но в самия край гостите от Москва опитаха да направят обрат. Тогава обаче Джейси Керъл и Фабиен Косьор взеха нещата в свои ръце и не позволиха на "Химки" да постигне втора победа в турнира.

Керъл бе най-резултатен за "Реал" с 15 точки, а 13 прибави Косьор. За "Химки" с по 16 пункта приключиха Тони Крокър и Антъни Гил.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна