Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: Мария Пеева

Четири милиметра грайфер стигат, за да не ви глобят за липса на зимни гуми, пише на първата си страница 24 часа. Вестникът започва водещата си статия с цитат от Закона за движение по пътищата, където пише, че от 15 ноември до 1 март движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия. Глобата за по-малък грайфер от 4 милиметра е 50 лева.

Според „24 часа“ напоследък са се появили подвеждащи съобщения какви трябва да са гумите. Заради очакваните снеговалежи шофьорите масово сменят гумите си, заради което някои сервизи са преминали на денонощен режим на работа.

70 лева такса, ако караш без винетка, четем на заглавната страница на „Телеграф“. Шофирането по платените пътища през уикенда ще ни струва десетачка, продължава вестникът. Изданието уточнява, че според предложение на регионалното министерство 70 лева компенсаторна такса ще плащат водачите на леки автомобили, които карат без електронна винетка от 1 януари догодина. Таксата ще се събира при установяване на нарушението. Проектът е пуснат за обществено обсъждане.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна