Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националът Димитър Димитров: Надявам се да си върнем на „Левски Лукойл“

Снимка: Балкан Ботевград

„Балкан“ (Ботевград) се класира за втората фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа след вчерашната победа като гост над белгийския „Белфиус“ със 78:75 точки, а в следващата фаза ще дели група с шампиона на България „Левски Лукойл“. 

„Зелените“ загубиха първият сблъсък между двата отбора в мач от първенството, но сега националът Димитър Димитров се надява той и съотборниците му да си върнат на „сините“ в Европа. Димитров добави, че голямата цел на „Балкан“ е в края на сезона да вземе титлата и Купата на България.

„Целта ни беше да бъдем сред първите два отбора, а ние станахме първи в групата, което е бонус към целта. Сега ни предстои малко почивка, след която ще играем във втора групова фаза. Тази вечер ще разберем и другите два отбора в групата.

Не помня скоро два отбора да са преминавали във втората фаза на европейски клубни турнири, пък камо ли да са в една група. За нас е предимство, че сме с тях, защото спестяваме едно пътуване – играем в София, което в такъв тежък цикъл доста голям бонус. Както за нас, така и за тях. Бонус е и за българския баскетбол, защото феновете ще гледат баскетбол на високо ниво още 6 седмици. Надявам се да си върнем на „Левски Лукойл“ за загубата в първенството и отново да бъдем сред първите два отбора в класирането. Имаме реални шансове за това“, каза Димитров, който в баскетболист на „Балкан“ от началото на сезона.

„В „Балкан“ се чувствам отлично – в града, с момчетата, има много добра химия в отбора. Мисля, че резултатите ни в Европа го показват. В първенството още не сме показали нашето лице. Надявам се към края на сезона да бъдем на едно добро ниво и мисля, че имаме големи шансове както за Купата, така и за титлата.

Надявам се да станем шампиони. За това работим, за това тренираме, това ни е целта. Надявам се да сме здрави, да нямаме проблеми и ако продължаваме да работим и сме концентрирани, мисля че имаме шансове да го направим.

Важно е да направим един добър колектив, където още можем да се постараем, да подобрим отборната игра и да има повече постоянство в мачовете. Защото има периоди, в които играем добре, правим разлики и после допускаме елементарни грешки, от които другите отбори се връщат в мачовете. Това някой път може да ни коства победата“, добави Димитър Димитров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна