Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple Inc. намалява цените на по-евтиния последен модел смартфон iPhone XR в Япония

Големите японски телекомуникационни компании могат да намалят през следващата седмица цените на най-евтиния нов модел смартфон на американския технологичен гигант Apple - iPhone XR, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Трябва да се има предвид, че притесненията относно слабото търсене на най-новите смартфони на Apple причиниха рязко поевтиняване на акциите на компанията, след като по-рано този месец инвеститорите възприеха негативно финансовия ѝ отчет за последното тримесечие.

По-рано тази седмица фирмата Foxconn Industrial Internet Co., която е най-големият производител на iPhone, обяви, че ще намали разходите с 2,9 млрд. долара с оглед на "трудната и конкурентна година".

"Уолстрийт джърнъл" пък съобщи, че през последните седмици Apple Inc. е намалил поръчките за производство на всичките си три нови модела смартфорни iPhone в резултат на по-слабо от очакваното търсене на моделите iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR, които бяха официално представени по-рано тази есен.

                                                                                                                                     Графика на акциите на Apple Inc.

СнимкаПредупреждения за печалбите и приходите от страна на доставчика на оптично оборудване Lumentum Holdings Inc., който се счита от Apple Inc. като един от най-големите клиенти на компанията, също предизвикаха солидни загуби за производителя на iPhone през изминалите дни.

Акциите на Apple приключиха търговията в сряда на цена от 176,78 долара, което е с 23,7% под рекордния ценови връх от 232,07 долара, достигнат на 3-ти октомври. Мнозина анализатори и инвеститори на Уолстрийт определят, че по този начин американският технологичен гигант вече е навлязъл в т.нар. "мечи" пазар (пазар на падащи цени), тъй като акциите на Apple се търгуват на нива, които са с поне 20% под техния неотдавнашен ценови пик.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна