Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макс Франц спечели първото спускане за сезона

Макс Франц
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Макс Франц спечели първото спускане за сезона от световната купа по ски алпийски дисциплини, като беше най-бърз в канадския курорт Лейк Луис. Австриецът се спусна с първи стартов номер и нито един от скиорите след него не успя да подобри времето му 1:46.18 минута.

Успехът е втори за Францв състезанията от веригата, като предишната му победа беше на 17 декември 2016, когато триумфира в спускането във Вал Гардена на легендарното трасе "Саслонг". Той има осем подиума. През миналия сезон се качи три пъти на подиума като беше втори в Лейк Луис в супер-Г. Във Вал Гардена се нареди втори в супер-Г и трети на спускането.

На втора позиция, в отсъствието на Марсел Хиршер, завърши Кристоф Инерхофер. Италианецът, който е световен шампион от 2011 година в супергигантския слалом, остана на 0.28 секунди зад победителя. Трети се нареди Доминик Парис (Италия), който е на 0.54 секунди зад Макс Франц. 

Световният шампион в спускането Беат Фойц (Швейцария) остана едва на шестото място, докато олимпийският шампион Алекс Лунд Свиндал (Норвегия) финишира осми.

В генералното класиране за световната купа водят Макс Франц и Марсел Хиршер с по 100 точки, следвани от Хенрик Кристоферсен и Кристоф Инерхофер, които имат по 80 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна