Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Бинев и Владимир Далаклиев с амбиции за медал от световното първенство по таекуондо за военни

Калоян Бинев, полк. Петър Петров и Владимир Далаклиев
Снимка: БФ Таекуондо

Калоян Бинев и Владимир Далаклиев заминаха с амбиции за медал за световния шампионат по таекуондо (олимпийска версия) за военни, което ще се проведе от 29 ноември до 3 декември в Рио де Жанейро (Бразилия).

Най-добрите ни състезатели ще са първите представители на България в тази престижна надпревара, в която участват почти всички най-силни състезатели в света в този спорт.

Бинев е европейски първенец през този сезон в категория 63 килограма, а Далаклиев е бронзов медалист от световното първенство и европейски вицешампион през миналата година в олимпийската категория 68 килограма.

"Отчитайки факта, че участваме с двамата най-добри състезатели се надявам на едно достойно представяне с идеята да се борим за медал. Смятям, че отборът е добре подготвен и е мотивира. 24-то световно първенство за военни е и подготовка за военната олимпиада, която ще се проведе в Китай догодина", сподели преди заминаването водачът на делегацията полк. Петър Петров.
"Тръпката е голяма, но е много различно и се надявам да се върнем една много хубава и позитивна емоция. Искам единствено да се кача на подиума, на върха и да чуя българския химн", добави Калоян Бинев.

"Наистина ми е интересно да видя какви състезатели ще везамт участие. Не ми е първо световно първенство, настоен съм позитивино. Надявам се, да се представим подобаващо, да имаме хубав ден и да имаме късмет", завърши Владимир Далаклиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна