Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Бока Хуниорс" искат да получат служебно Копа Либертадорес

Футболистите на "Бока" няма да играят във втория финал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Бока Хуниорс" настоява за дисквалификация на "Ривър Плейт" и да получи служебно трофея в Копа Либертадорес след инцидентите преди финалния мач реванш.

Президентът на "Бока" Даниел Анхелиси е категоричен, че неговият отбор няма да играе мача с "Ривър" и очаква решението на Дисциплинарната комисия.

Срещата трябваше да се играе на 23 ноември на стадион "Монументал", но бе отложена след инцидентите преди началото, когато фенове на "Ривър Плейт" изпочупиха клубния автобус на "Бока Хуниорс" и застрашиха сериозно здравето на играчите, някои от които пострадаха сериозно. 

Вчера на заседание на КОНМЕБОЛ бе взето решение мачът да се играе на 8 или 9 декември извън пределите на Аржентина, но това решение не устройва "Бока".

"Внимателно изслушахме президента на КОНМЕБОЛ и решихме да подадем жалба за дисквалификация на "Ривър". Жалбата е от 46 страници, приложихме снимки, видео и други доказателства. Сега чакаме решението на дисциплинарната комисия. Надяваме се съдът да вземе правилното решение. Няма да играем този мач, докато комисията не се произнесе. Ако това решение не ни устройва, ще обжалваме в Апелативния съд. Мое задължение е да защитя "Бока". Няма да играем във финала", заяви Даниел Анхелиси пред аржентинските медии. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна