Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С фотоизложба читалището в Кюстендил ще отбележи Международния ден на доброволеца

Снимка: Архив

Централното градско читалище "Братство 1869" в Кюстендил ще отбележи Международния ден на доброволеца, съобщиха от екипа на културното звено.

На 5 декември 2018 г. от 10 ч. ще се организира информационна кампания за разпространение на листовки, а от 11 часа във фоайето на читалището ще бъде открита фотоизложба, отразяваща дейността и участието на доброволци, работили и работещи и сега в екипа на читалището.

Фотоизложбата ще представи дейността на доброволците Кристина Талевска – Царибродска и Владимир Стойчески и фотоси на доброволците Озан Билечен от Турция, Александра Дунимаглоска и Дарко Дамески от Македония.

Елеонора Борисова - експерт, работила с тези доброволци, разказа:

"Информационни кампания също са правили за 12-и август - Международния ден на младежта. На 26-и септември отбелязахме кампанията "Време за действие". Като част от тази кампания направихме един фотокът, като имаха възможност да се облекат с наши български народни носии и да се снимат с тях. Те са тук по проект ЕДС "Академия за живота" и е съфинансиран от програма "Еразъм плюс" на Европейския съюз, а отсреща имаме изпращаща организация. В случая това е младежко сдружение "Фронт Прилеп" от град Прилеп-Македония".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна