Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Далаклиев ще участие в Гранд шлем турнир по олимпийско таекуондо

Владимир Далаклиев
Снимка: личен архив

Владимир Далаклиев ще участва следващата седмица в един от най-силните турнири по таекуондо (олимпийска версия) – Гранд шлем в Китай. Бронзовият медалист от световното първенство през миналата година е получил специална покана от световната централа.

В надпреварата участват само най-изявените състезатели, по 16 в категория, това разкри Владимир Далаклиев при завръщането си от световното първенство по таекуондо за военни, където спечели сребърен медал в категория 68 килограма.

„Имам персонална покана от световната таекуондо федерация и ще взема участие в  така наречения Гранд Шлем турнир с награден фонд 70 000 долара за първо място. Там участват само избрани състезатели, 16 човека в категория“, заяви Далаклиев

„Останах изненадан. Атмосферата беше съвсем различна. Всички бяха във военни униформи. Имаше познати състезатели, много силни при това. Радвам се, че успях да мина безпроблемно първите мачове. Финалът беше най-трудната ми среща. Имах много дълга почивка след полуфинала, рязко силата ми падна. Не бях себе си в мача. По време на полуфиналната среща два пъти извадих рамо. Във финала го бях овързал с бинт и лейкопласт, което ми пречеше постоянно“, допълни българинът.

До финала в категория 63 килограма на световното първенство  в Рио де Жанейро не успя да стигне Калоян Бинев.


„Наистина много различно състезание. Емоцията беше напълно различна. Беше нещо ново за мен, но това не е оправдание за това, че не се върнах с медал. Не е да не съм дал всичко от себе си. Аз на всяко състезание давам всичко от себе си. Просто нямах ден и късмет. Това състезание не трябва да се подценява и да се смята, че е нещо малко. Цената му е много висока.  Всички шампиони в категориите са много добри, изявени състезатели“, обясни при завръщането си Калоян Бинев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна