Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Герайнт Томас и Дина Ашъл-Смит са номер 1 във Великобритания

Дина Ашер-Смит
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Победителят в колоездачната обиколка на Франция Герайнт Томас и спринтьорката Дина Ашъл-Смит бяха избрани за спортисти номер 1 на годината съответно при мъжете и при жените в анкетата на Асоциацията на британските спортни журналисти.
  Уелският колоездач от отбора на "Скай" имаше най-сериозна конкуренция от боксьора Антъни Джошуа, който има 22 победи в 22 мача на професионалния ринг. За втора поредна година колоездач е избиран за номер 1 във Великобритания, след като Крис Фруум бе първи миналата година. На третото място при мъжете е световният шампион от Формула 1 Люис Хамилтън. За него имаше специална награда от журналистите - определенбе за най-добрия автомобилен пилот, който някога е имала Великобритания.
  Ашър-Смит, най-бързата жена в историята на британската лека атлетика и носителка на три златни медала от Европейски първенства, изпревари при вота олимпийската шампионка от Пьончан в скелетона Лизи Ярнълд. Джорджа Хол, която е победителка в Откритото първенство на страната по голф, е трета в допитването.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна