Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каратистка е спортист на годината в Плевен

Ивет Горанова по време на церемонията.
Снимка: plevenzapleven.bg

Състезателката по карате Ивет Горанова беше избрана за "Спортист на годината" в Плевен и днес получи приза на тържествена церемония в Общината. Тя спечели бронзов медал от световното първенство (индивидуално кумите) и европейска титла.

Нейният наставник Ангел Ленков беше обявен за "Треньор на годината". 

Победителите бяха избрани чрез анкета.

Отличената Ивет Горанова, която получи приза си от зам.-кмета Яков, събра максималният брой от 33 точки в анкетата, като в нея гласуваха членовете на комисия, назначена със заповед на кмета Георг Спартански. Подгласници на Горанова в тазгодишната анкета станаха боксьорът Иван Мечков (БК „Спартак“ – Плевен) и борецът Иво Илиев (СКБ „Изобор“).

"Беше изключителна тежка година. Имахме доста дълга подготовка, която започна още преди една-две години. Не сме спирали да тренираме. Имахме много лагери. Много състезания. Имаше и загуби и победи. Всичко това ни мотивираше да продължим напред. Най-големият успех, който постигнах, беше третото място на Световното първенство по карате за жени. Март месец навърших 18 години и от тогава започнах да се състезавам при жените. Първото ми участие при тях беше на Балканско първенство, на което станах първа. Това ми даде мотивация за напред, защото видях че имам голям шанс и при жените", заяви Горанова пред БТА.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна