Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скаутски клуб „Мадарски конник“ в Шумен стана на 10 години

Снимка: архив / Снимка: БГНЕС

Скаутски клуб „Мадарски конник“ в Шумен чества 10 години от създаването си. На коледен благотворителен базар гостите ще могат да опитат традиционните скаутски бисквити. Над 150 деца членуват в шуменския скаутски клуб, който освен с голямата си численост е известен и с международните лагери в базата си на Шуменското плато. "Заедно с доброволците, над 250 души с гордост носим името скаути", заяви един от председателите на УС Добромир Драев:

"Голяма част от родителите активно участват и като доброволци в организацията и това създава едно усещане за голямо семейство. Когато преминат през нашата организация получават едно обучение, където никъде другаде не могат да го получат. Те израстват, израстват като умение, като знание, започват да работят самостоятелно. Един човек трябва да бъде самостоятелен, да може да взема решения в сложна ситуация да реагира адекватно. А нашата цялата програма е точно такава".

По време на честването ще бъдат наградени изявени скаути и техните приятели, помагали през годините. А със средствата от продажбата на скаутски бисквити ще се купи алпийска екипировка за заниманията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени