Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 водачи на тирове са санкционирани заради неспазване на указанията на КАТ вчера

Снимка: БНР

30 водачи на тирове са санкционирани заради неспазване на указанията на КАТ през вчерашния ден. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов след заседание на щаба за справяне със зимната обстановка у нас. 

Фирмата, която е закъсняла с почистването на автомагистрала "Струма" вчера, ще бъде санкционирана, допълни регионалният министър Петя Аврамова. Тя обеща по-добра координация между службите, като движението на тежкотоварните камиони ще бъде спирано по магистралите при прогноза за неблагоприятно време. 

От своя страна членът на УС на АПИ Дончо Атанасов каза, че няма как магистрала да бъде изчистена до асфалт при постоянен снеговалеж. Той допълни, че се предвижда преди Коледа и Нова година ремонтите по АМ Тракия да спрат, за да се облекчи трафикът, но това не може да стане за АМ Хемус. 

Вътрешният министър Младен Маринов обеща при следваща прогноза за лошо време да има засилено полицейско присъствие по магистралите и по-добра координация между институциите, за да може трафикът да бъде облекчен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна