Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цената на питейната вода в Кюстендил остава 2,02 лева за кубик

Цената на питейната вода в Кюстендил остава 2,02 лева (с ДДС) за кубик – така ще е поне до 2020 г., обявиха от оператор "Кюстендилска вода". Няма да поскъпне водата и в още 6 общини – Бобов дол, Невестино, Рила, Кочериново, Бобошево, Трекляно. 

Цените на питейната вода остават същите, защото за региона все още не е изградена ВиК асоциация, все още ВиК Дупница не се присъединява поради бавни административни процедури, а в Сапарева баня категорично отказват да се присъединят към асоциацията. Инженер Йорданка Харалампиева от "Кюстендилска вода" пояснява:

"Тече процедура по окрупняване на територията, която експлоатира дружеството, тоест присъединяването на Дупница към обособената територия на "Кюстендилска вода", и по тази причина нямаме готовност за промяна на цените и не сме подали заявление".

За поредна година ръководството на "Кюстендилска вода"стартира кампанията "Безлихвено плащане" за стари сметки на граждани. Безлихвеното плащане може да се извърши до 31 декември 2018 година. Несъбраните задължения надхвърлят половин милион лева. Дружеството води десетки съдебни дела.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна