Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобусни спирки в Дупница се сдобиха с електронни информационни табла

Една от новите електронни информационни табели, монтирани в Дупница.
Снимка: Кирил ФАЛИН

Първите над 20 електронни информационни табла са монтирани по автобусни спирки в Дупница, съобщиха от общината. До дни такива ще бъдат монтирани на всичките 56 автобусни спирки в града.

На таблата постоянно е качена информация с актуални часове на движещите се автобуси. Таблата показват автобусната линия, както и направлението на български език, и минутите, които остават до пристигането на автобуса на конкретната спирка, а също и точен час, и температурата навън. Всички автобуси са снабдени с GPS-и, които посредством софтуерна програма "информират" в реално време пътниците.

Тестовият период за системата ще продължи още 20-ина дни, като се синхронизира и към мобилното приложение its.dupnitsa.bg, където в реално време ще се получава същата информация за удобство на гражданите.

Електронните информационни табла  са част от дейностите, заложени по най-мащабния проект на общината - "Интегриран градски транспорт", който включва цялостно преасфалтиране и тротоари на няколко километра улици, нова автобусна линия 5  и сервизна дейност на обща стойност около 7 мил. лева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна