Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъжд и тонове вода в „Арена Армеец“ по време на осмата „Нощ на звездите“

Дъжд и тонове вода в „Арена Армеец“ по време на осмата „Нощ на звездите“

На 23 март за осма поредна година Фондация „Енчо Керязов“ организира годишните награди за талантливи деца "Нощ на звездите".

В момента тече кампанията за набиране на кандидатурите на деца в трите раздела - образование, изкуство и спорт.

„Стартирахме кампанията за набиране на кандидатурите в трите категории – изкуство, образование и спорт. Срокът за кандидатстване е 10 януари. След това ще се комисията ще се събере и на 20 януари ще обявим финалистите. Тази година кандидатурите могат да се подават както от родителите, така и от децата, а не както до сега само от директори, учители и треньори. Всеки може да подаде кандидатурата, като приложи необходимите документи на сайта на фондацията“, това сподели специално за „Нощен Хоризонт“ патрона на събитието, световно известният акробат Енчо Керязов.

„Това ще бъде най-зрелищната Нощ на звездите, която сме правили до момента. На сцената в Арена Армеец ще видим дует Екстрийм, които изпълняват своя номер над басейн пълен с вода. В Арената ще вали и дъжд. Аз отново ще участвам. Това ще е голямо предизвикателство за мен, защото е нещо, което не съм правил до сега, но ще го запазя в тайна“, допълни Керязов.

„И в това издание ще има музикални изпълнители от България. Моят голям приятел Любо Киров, един човек, когото изключително уважавам – Орлин Горанов. За първи път ще гостуват артисти носители на голямата награда от цирковия фестивал в Монте Карло, от неговото последно издание. Те са акробати от Чехия, които изпълняват Перш-номер. Момчето се казва Димитър и се оказа, че е с български корени. Баща му е роден в Карнобат“, сподели още носителят на Сребърен клоун от фестивала в Монте Карло.

„Изпълва ме чувство на гордост, че ще съм част от това събитие. Ние с Енчо се запознахме преди 4 години, покрай Станка Златева. Първата година не присъствах на шоуто. Втората година, обаче го гледах и когато видях за какъв мащаб, за какво нещо става въпрос се влюбих в това шоу. Апелирам, нека всички пора, които имат възможност и могат да се включат, да го направят. Тези деца го заслужават, те имат бъдеще и трябва да им се помогне да развият таланта си“, допълни Антон Големанов - един от основните партньори на Енчо Керязов в „Нощ на звездите“.

БНР е медиен партьор на осмото издание на "Нощ на звездите".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна