Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцки полицаи, които охраняват туристи в Банско, са доволни от сътрудничеството с българските

Снимка: БГНЕС

Гръцките полицаи, които участват в смесени екипи по охрана на туристите в Банско, са доволни от сътрудничеството с българските колеги, които според тях са опитни професионалисти.

Това споделят пред гръцките медии, които пък рекламират зимния ни курорт като любима дестинация за гърците.

По охрана на туристите в Банско се включиха и гръцки полицаи, съобщават медиите в Атина. Това е вече традиция по време на ски-сезона. Гръцките полицаи участват в съвместни екипи с българските си колеги.

В интервю за гръцките медии, полицаи, които вече са участвали в тази мисия, коментират не само ползите за хилядите туристи в Банско, но и перфектното сътрудничество с българските им колеги. Според гърците, нашите полицаи са отлични  професионалисти .Опитът от Банско гръцките полицаи прилагат по време на летни туристически сезон, когато са в помощ на българските туристи в Гърция.Гръцките полицаи признават, че най-трудното за тях е било да научат български, което е задължително условие за работата им Банско.

Много медии подчертават, че гърците масово посещават зимния ни курорт за ски, а много от тях са собственици на жилища както в Банско, така и в района на Пирин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна