Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на жертвите в Магнитогорск достигна 26 души

По повод публикации в местни медии разследващите увериха, че не са открити следи от взривно вещество

| обновено на 02.01.19 в 19:23
Спасителните работи продължават
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на жертвите на трагичния инцидент в руския град Магнитогорск достигна 26 души.

Спасителните екипи продължават да разчистват отломките на срутилия се изцяло на 31 декември вход на 10-етажен жилищен блок и да се натъкват на нови и нови тела.
В Челябинска област е ден на траур.

Спасително-издирвателната операция продължава. Съдбата на повече от 20 души остава неизвестна. С напредването на времето намалява вероятността да бъдат открити оцелели хора.

Животът на намереното вчера живо 10-месечно момченце е вън от опасност, съобщи министърът на здравеопазването Вероника Скворцова. То беше прекарало под развалините 35 часа при средна температура минус 20 градуса. Снощи беше транспортирано със самолет от Магнитогорск в Москва и настанено в Научно-изследователския институт за спешна детска хирургия и травматология. Състоянието му се оценява като тежко, но стабилно, а прогнозите на лекарите са оптимистични.

Ще припомня, че рано сутринта на 31 декември експлозия срути изцяло един от входовете на 10-етажен жилищен блок в Магнитогорск. Официалната версия за инцидента е изтичане на битов газ. В местните медии обаче се появи информация, че може да става дума и за терористичен атентат. На този фон разследващите увериха, че на мястото на трагедията не са открити следи от взривно вещество.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна