Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски медии: Ивелин Попов пред трансфер в Лудогорец

Ивелин Попов
Снимка: БГНЕС

Футболният ни шампион Лудогорец е направил офанзива за привличането на останалия без отбор български национал Ивелин Попов, твърди руското издание "Бизнес Online". Той е свободен агент, след като разтрогна договора си със Спартак (Москва) и по всичко изглежда, че в момента избира възможности за бъдещето си.

Капитанът на националния отбор на България има разговори с няколко руски клуба, но най-реалният вариант с Рубин (Казан) пропадна заради затрудненото финансово положение на клуба. Сега на дневен ред са Ростов и Динамо (Mосква), но и при столичани има някои парични неуредици. Динамо (Москва) и Ростов са му предлагали до 800 000 евро на година, пише още руското издание.

Турският Трабзонспор преди три години беше сериозен кандидат за Попов, а сега отново е извадена тази карта. Споменават се преговори с отбори от ОАЕ и холандския Витес (Арнхем), където треньор е Леонид Слуцки. В Холандия обаче парите не са както в руското първенство и въпреки щедростта на грузинския бизнесмен Мераб Жордания, данъчната политика изяжда голяма част от парите.

Шампионът и лидер в Първа лига Лудогорецав последно време активира политика за налагане на български футболисти, но се държи те да са от висока класа и да отговарят на стандартите на клуба. Така след привличането на вратаря на националния отбор Пламен Илиев, нищо чудно да да се стигне до оферта и за Ивелин Попов.

"Атакуващият халф Ивелин Попов е близо до завръщане в България, където ще подпише с Лудогорец", пише още Бизнес Online.

Румънското крило Адриан Попа е другото ново попълнение от тази зима, а вървят преговори и с Ботев (Пловдив) за Серкан Юсеин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна