Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем души са арестувани за контрабанда на близо 50 кг хероин

Заловеният хероин бе показан на пресконференция на МВР в Хасково.
Снимка: БТА

Седем души са в ареста във връзка с разкриването на близо 50 килограма хероин в Хасково. Хероинът се оценява на повече от 5,5 милиона лева. Той е бил внесен с товарен камион от Турция през граничния пункт „Капитан Андреево“. Двама мъже са били задържани с наркотика в Хасково, а други петима – в Благоевград.

Директорът на РДВР-Хасково Ангел Цанков обясни: "При операцията, която се проведе вчера, се задържаха две лица от Хасково, от които бяха иззети 46,5 килограма хероин. Установен е механизмът на внасянето на наркотика в България от Турция. Установена са и фирмата, товарният автомобил, шофьорът".

Групата от Благоевград е била наблюдавана от няколко месеца, съобщи директорът на РДВР-Благоевград Николай Хаджиев и допълни: "Започна работа по проверка и документиране на престъпна дейност, свързана с придобиване и разпространение на наркотични вещества. Бяха задържани пет лица".

Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов: "На двамата са повдигнати обвинения, че без надлежно разрешение са пренесли през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и за това деяние се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, както и глоба от 200 до 300 000 лева".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна