Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

"Нощта на 16 януари"
Снимка: http://sofiatheatre.eu

ТЕАТЪР

Постановката на Мариус Куркински "С любовта шега не бива" е предложението на Народния театър "Иван Вазов" от 19.00 часа на Голямата сцена. Забавен и ексцентричен, различен и циничен спектакъл, сътворен от Ана Пападопулу, Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Рени Врангова.

"Нощта на 16 януари" от Айн Ранд може да гледате от 19.00 часа в Театър "София". Режисьор е Пламен Марков. Неустоима, целеустремена, бляскава, стремителна, жестока, талантлива, веща като героите си и безкрайно саморазрушителна, Ранд трябва да бъде разбрана, за да спечели доверието ви.

"Швейк" през погледа на Бина Харалампиева показва Театър "Българска армия" с начален час 19.00. Забавлението в четвъртък вечер е гарантирано, благодарение на актьорското майсторство на Герасим Георгиев - Геро и Валентин Танев.

КНИГИ

Разказвач на месеца в Столичната библиотека е Теодора Димова. Тази вечер от 18:30 ч. в Литературния клуб на площад "Слайвеков" 4 тя ще чете откъси от романа „Черните мироносици“, който пише в момента, ще разговаря с читателите и ще раздава автографи. Входът е свободен.

Теодора Димова е автор е на 9 пиеси, сред които „Без кожа“, „Змийско мляко“, „Кучката“, „Любовници“, „Невинните“. През последните години бяха публикувани няколко нейни романа.

ЕКЗОТИКА

Китайският културен институт ще представи спектакъл на трупа от Китай, озаглавен „Звуци от земите на Гансу” от 19.00 часа в Зала 11 на НДК (кино Люмиер-Лидл). Концертът включва изпълнения на традиционни музикални инструменти и разкрива спецификата на древната музика по Пътя на коприната, а от друга страна се представя съвременния й облик. Програмата пресъздава хармоничната атмосфера на уют, предава благопожелания на българската публика и я дарява с пиршество за сетивата.


МУЗИКА

Камерен ансамбъл "Софийски солисти" ще представи от 19.00 часа в Централния военен клуб концерта "Лирика от север" с гост диригент Иван Стоянов. В програмата -  "Сюита за цигулка, виола и оркестър" от Курт Атерберг, "Тъжен валс" във вариант за струнен оркестър от Сибелиус, "Три норвежки мелодии" от Григ. Входът е свободен.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна